Боже Юпитер

бог на Юпитер

Юпитер е богът на небето в древния Рим. Той беше и патрон на дневна светлина и гръмотевични бури. Римляните го смятали за баща на други богове. По принцип тя съответства на гръцкия бог Зевс, но той се отличава с прекомерна строгост. Хората вярвали, че Юпитер най-много защитава Рим, така че неговият основен храм е бил на Капитол Хил. Други градове също издигат храмове на това божество.

Какво е известно за бога на Древен Рим от Юпитер?

Бащата на този бог е Сатурн, а майката е Опс. Юпитер беше главата на други богове, които му бяха съветници. Решенията на главния патрон на земята преминаха през август. Не се страхувайте да нарушите волята на Юпитер само богинята на съдбата на парка. Гърците го смятали за покровител на императорите, затова всички важни държавни събития се състояли в капиталистическата църква. Появата на Юпитер е описана по различни начини. Те го изобразяваха като брадат старец, който приличаше на Зевс и млад мъж с къдрава коса. Беше неизменно, че той седеше на трона, който беше на платното. Той е облечен в сгънати гънки на материята. В едната си ръка държи стрели или скиптър, а в другата има статуя на Ники. До трона е орел, който посочва силата на Бога.

Римският бог Юпитер комбинира няколко функции. Например, той е смятан за покровител на селското стопанство и лозарството. Той защитава свободата и границите и го нарича бог на война и победа. Тъй като се смята за небесно божество, той е посветен на месеците на пълнолуние на месечна база. По това време римляните задължително са пожертвали бяла овца. Както вече беше споменато, Юпитер е господар на гръмотевични бури и бури. И с гръмотевици Бог изрази своята воля. Това може да се направи и от орела - птица, посветена на Юпитер. Мястото, където то удари, светкавицата, която стартираше, стана свещено. Римляните го помолили да вали за оплождане на земята и за добра реколта. За да благодаря на Бога, хората проведоха няколко масови фестивала: преди сеитбата, след прибиране на реколтата и при прибиране на реколтата. Най-важният триумф в чест на бога на войната Юпитер се счита за триумф. По онова време командирът-завоевател влезе в Рим. Тези празници могат да продължат няколко дни. За самия бог не завиждаше на командира, войниците пяха за него различни смешни песни, като по този начин сочеха мястото му. Победителите със сигурност дадоха щедри подаръци на храма на господаря.

Гръцкият бог Юпитер се виждаше и никой не можеше да скрие нищо от него. Той е свързан с верността на клетвата. Оттук и изразът "Кълна се в Юпитер". Подобна клетва беше дадена само по важни въпроси и онези, които я нарушиха, се очакваше да умрат. Свързан с този бог също е такова нещо като укрепване - познаването на полета на птиците. Римляните вярвали, че Юпитер може да види бъдещето и да даде различни значения. Преди всяко важно нещо, което е било направено, Юпитер, богът на древния Рими тълкуванията се считат за закон. Например, ако птицата се появи от лявата страна - това е добър знак, че ще бъде успешен. Между другото, колкото повече птици, толкова по-успешни ще бъдат събитията. Най-добрият орел бе смятан за орел.

В чест на древния римски бог Юпитер два пъти в годината се провеждаха игри на "Капитолия". На тях римляните се състезаваха в различни спортове. Те считат този бог за покровител на любовниците. Не се състоя сватба без клетвата на вярност към този бог. По време на празника на реколтата, римляните похвалиха бога и му благодариха за реколтата. Освен това те си дадоха дарове и поканени на масата на бедните и робите, и това символизира, че всички са равни на Юпитер. Що се отнася до личния му живот, съпруга на бога е Хера, но това не пречи да го започнете любовна връзка с други богини и с конвенционални атентатори.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: