Нож за раздробяване на зеле | jayaessen.com

Нож за раздробяване на зеле

Нож за раздробяване на зеле

С появата на студено време е особено приятно да се поглезите с домашни приготовления. Солена туршии и салати, готови да зарадва очите и вкусовите рецептори и централното място в тази зима зеленчук Фестивалът се кисело зеле - предястие, а не само вкусно, но изключително полезна. Но неговият вид на масата се предхожда от труден и непривлечен от много собственици процес на подготовка, или по-скоро - рязане на зеле.

Раздробяване на зеле - това е скъпо и изисква известно умение. За да го направите тънка слама, трябва да овладеете техниката на раздробяване с нож - обичайната кухня или специална.

Как да накълца зеле с нож?

Ако нямате специален нож за зеле, обичайната - голяма и добре заточена. Когато използвате кухненски нож, запомнете една малка тайна - главата на зелето трябва да бъде нарязана не по главата, а навсякъде. На върха са най-тънките листа, които са подходящи за очистене. Втората част може да бъде оставена за гасене или борш.

Когато нарязвате основното нещо - да държите ножа и, разбира се, пръстите. Но по принцип всичко е просто: при рязане върхът на ножа не излиза от повърхността на дъската и острието му прави кръгово движение по вертикала. Можете да изберете една от удобните направления:

  • ножът се движи равномерно напред и надолу, като по този начин се отрязва и се връща в стартовата позиция;
  • ножът се придвижва от себе си и надолу, а след това назад - на себе си и нагоре.

Правилно да държите ножа, който ви е необходим по този начин: палецът лежи по дръжката, индексът го захваща отгоре, а останалите само леко притискат дръжката към дланта. На пръв поглед това улавяне може да изглежда неудобно, но в крайна сметка ще свикнете с него.

Но, разбира се, за ваше удобство е по-добре да си купите специален нож за нарязване на зеле. Тази проста, както и всички измислена адаптация става просто незаменим помощник в кухнята.

Какво е нож за рязане на зеле?

Ножът за нарязване на зеле е пластмасова или дървена основа с дръжка, към която са прикрепени няколко остри остриета, разположени под ъгъл. Този дизайн го прави абсолютно безопасно за използване - просто е невъзможно да се отрежете случайно. Също така има напълно стоманени шредери.

Как да настъргвам зеле със специален нож?

Ако го видя за първи път, е съвсем логично въпрос: "Как да се използва нож за зеле" салата от зеле специално устройство е много по-лесно, отколкото един обикновен нож. Ръководителят трябва да се реже, както ви е удобно, можете дори по стъблата и производство на бутални нож напред и надолу, а след това се върнете към първоначалната си позиция. Малък детайл - да се намали зелето по-добре през влакната, тогава те ще загубят по-малко сок, което е толкова необходимо за осоляване.

Алтернативи на нож за рязане на зеле

Технологичният прогрес не спира и технологията се усъвършенства, за да превърне процеса на готвене в удоволствие и да сведе до минимум времето, прекарано от една жена в кухнята. Ето защо, ако сте принудени да нарязвате зеле в големи количества, трябва да обмислите по-продуктивни устройства:

  • машини за раздробяване на зеле - механично устройство, състоящо се от дървена или пластмасова плоскост с ножове, как да раздроби зеле със специален ножразположени под ъгъл. Принципът на рязане е същият като при рендето, основното е да защитите пръстите си;
  • Мелница - на пръв поглед, идеята за използване на месомелачка за раздробяване зеле абсурдно, но такава възможност се превръща в приятен бонус за собственици на настоящите модели. Те са оборудвани със специални дюзи за рязане на зеленчуци, сред които и нож за зеле;
  • кухненски робот с нож за зеленчуци - много лесен за използване - парче зеле се поставя в купа с ножове и по-малко от една минута от него могат да бъдат отстранени спретнато нарязани.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − 80 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: