Как да направите трансформаторна хартия?

как да направите трансформатор хартия

Много момчета са много любители на играчки-трансформатори. Това се дължи на факта, че изглежда е обект, но можете да ги играете като два различни героя. Най-популярни са роботите, които се превръщат в пишещи машини. Те могат да бъдат направени не само от пластмаса, но и от други материали.

Световната bumagoplastiki оригами и е много голяма, в нея, освен обичайните занаят хартия (панели, приложения, Topiary, Квилинг-занаяти) има трансформатори, и като прочетете тази статия, ще се научите как да се направи една от тях свои ръце. В края на краищата, детето ще бъде по-интересно, ако го направи сам, тогава само ще се играе.

Как да направите трансформатор от хартия?

За да го произведете, се нуждаете само от лист сребриста хартия (фолио от хартия), подходящ за сгъване на оригами. Само не забравяйте, че стандартният лист A4 ще бъде твърде малък за такъв плавателен съд, по-добре е да вземете повече (A3 или A2).

Курс на работа:

 1. Изрежете квадратна хартия. Сгънете го по диагоналите, а след това ъглите в центъра.
 2. Как да направите трансформаторна хартия 1 Как да направите трансформаторна хартия 2
 3. Огънете горния ъгъл надолу и след това добавете дясната страна вляво.
 4. Как да направите Трансформаторна хартия 3

 5. Вземете ръба на горния слой хартия и го избутайте настрани. Трябва да получим фигурата, показана на снимката.
 6. Как да направите трансформаторна хартия 4 Как да направите трансформаторна хартия 5
 7. Сгънете квадрата от другата страна. След това вдигаме средата на горния квадрат нагоре. Правим това с втория. В резултат на това получаваме основната фигура на оригами "Bird". Спуснете краищата на хартията отгоре, за да получите форма, подобна на снимката. Ние правим това от другата страна.
 8. Как да направите трансформаторна хартия 6 Как да направите трансформаторна хартия 7
 9. Сгънете формираните крила в средата и вдолу. След това от двете страни повдигнете долния триъгълник, докато насочвате страничните крила към центъра.
 10. Как да направите трансформаторна хартия 8

 11. Сменяме горната и долната част на детайла. Сгънете горните крила в средата. Създадени отгоре и отдолу на халата се сгъват наполовина нагоре. Сгънете страничния ъгъл към центъра и след това го наведете навътре. Правим това във всичките четири ъгъла.
 12. Как да направите трансформаторна хартия 9

 13. Отново връщаме резултата от горната част надолу. Направете както е показано на снимката, издърпайте триъгълника в средата на детайла.
 14. Как да направите трансформаторна хартия 10

 15. Освен това ние добавяме от една книга по предложените схеми вече трансформатора.
 16. Как да направите трансформаторна хартия 11 Как да направите трансформаторна хартия 12
  Как да направите трансформаторна хартия 13 Как да направите трансформаторна хартия 14
 17. Имаме самолета. Сега имаме ръце, крака и глава и имаме робот.
Как да направите трансформаторна хартия 15 Как да направите трансформаторна хартия 16

Как се прави трансформаторна хартия 17

Има и втори майсторски клас, как да направите робот-трансформатор, направен от хартия.

Трансформатор от хартия - майсторски клас

За да направите това, трябва да отпечатате (или да рисувате) подробностите. По-добре за това, вземете дебела хартия (например: Whatman) или матиран бял картон. Те могат да бъдат незабавно оцветени или само черно-бели.

Как да направите трансформаторна хартия 18

След това внимателно изрежете всеки детайл. Много е важно да се запазят всички квоти за залепване.

След това всяко парче се залепва отделно. Правим това внимателно, така че никъде няма следи от лепило. Ние ги оставяме да се изсушат добре.
Нашият трансформатор трябва не само да бъде обемно, но и да се движи и да се развива от робот в пишеща машина. За да направите това, ние свързваме проводника или силните според тази схема всички подготвени подробности за бъдещия ни супер герой.

Трансформаторът е готов.

Сега да се запознаем, как да го променим в камион. За да направите това, е необходимо да изправите краката му, да ги поставите на равна повърхност и да поставите багажника перпендикулярно на тях. Ръчно завой под прав ъгъл и място в близост до главата на юмруци светлините на място, както и рамото - в кабината на водача.

Как да направите трансформаторна хартия 19 Как да направите трансформаторна хартия 20 Как да направите трансформаторна хартия 21

Такива трансформатори, направени сами от хартия, не само ще допринесат за развитието на творческите способности на вашето дете, но и ще бъдат чудесни елементи от неговите игри.

Трансформаторите, направени от хартия "Cube-Rose" и "Ring-Star" също са много популярни.

как да направите трансформаторна хартия 22 как да направите трансформаторна хартия 23 как да направите трансформаторна хартия 24
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 + = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: