Ден на белоруската полиция

Ден на полицията в Беларус

В историята на белоруската полиция, 4 март е незабравима дата. Служители на милицията (полицията) на този пролетен ден празнуват професионален празник - Деня на белоруската полиция, чийто произход датира от 1917 г.

История на празника

Службата на гражданския комендант на Минск през 1917 г. издаде заповед. Според него болшевишки Михаил Александрович Михайлов бе назначен на поста на началник на полицията на провинция All-руски съюз за гарантиране на прилагането на закона. Минск се нарежда в съответствие с заповедта, дал на Михайлов всички оръжия, които имали в инвентара. Под Михайлов Михаил Фрънзе, известен революционер, се присъедини към Всеруския съюз. На 4 март 5 отбора отряди, водени от Фрунзе, заедно с работниците и войниците от гарнизона Минск нападнат града полицията, разоръжаването и улавяне на всички за управление на персонала, архив и детектив отдел. Революционерите успяха да установят контрол над държавните институции. Следобеда на следващия ден, 5 март 1917 г., властите на Невел съобщават за създаването на полицията. През следващите дни подобни послания бяха получени от Velizh, Yezerishchensky, Surazh uyezds, Dvinsk, Lepel, Vitebsk и други градове. Така в Беларус е създадена държавната милиция и Минск е провинциалният център. Новосформираните части от милицията на работниците и селяните бяха инструктирани да пазят обществения ред в градовете и селата и да се борят с гангстерските формации. Репресиите от трийсетте години също повлияха на делата на милицията, без да се заобикалят персонала. За този трагичен период страдат около сто хиляди милионери и 20 хиляди са лишени от живот.

По време на Великата отечествена война белоруската милиция воюва срещу фашистите, защитава крепостта Брест и отблъсква противника на железопътната линия. След войната полицията продължи да защитава своите сънародници от престъпници. Въпреки недостига на храна, облекло, транспорт, обувки и други нужди, те се бориха срещу убийци, печалби, крадци, защитни банки и складове.

Ден на полицай в Беларус днес

Минаха години, последваха се периоди, но в най-драматичните и епохални моменти за страната хората бяха представени в полицейски униформи. Те трябваше, а днес трябва да предприемат атаките на престъпната среда. Беларуският народ ще си спомни завинаги имената на изключителните милиционери, които загинаха, изпълнявайки задълженията си към родината си.

Днес всеки беларус знае колко дни в страната се празнува Денят на милицията. На 4 март в градовете, областните центрове и селата полицаите са почитани, представяйки награди и благодарност на най-добрите представители на органите. На този ден полицията (наказателна, транспортна, обществена сигурност, линия и т.н.) помни починалия в служба на своите колеги, анализира резултатите Ден на белоруската полицияработа, определете посоката на работа за в бъдеще. Този празник на март може да се похвали с Беларус.

Ден на полицията в други държави

Защитниците на правоохранителните органи също са почитани в други държави. В Русия, например, Денят на милицията (Ден на служител на органите за вътрешни работи), например, се празнува ежегодно на 10 ноември. През 1915 г., според постановлението на Петър I, е създадена полиция, чиято основна задача е била защитата на обществения ред и ред. Отличителна черта на деня на руската полиция (полиция) е голям концерт, излъчен по телевизията. В съседна Украйна денят на милицията пада на 20 декември, тъй като законът "За милицията" е приет на този ден през 1990 година. Ден на казаската полиция - 23 юни.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 48 = 50

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: