Дексаметазон за котки

Дексаметазон за котки

Всеки вече знае, че човешките наркотици в много случаи работят добре върху животните, а мехлемите, купени от ветерани, помагат на хората често по-добре от красиво опакован отвъд океана наркотик. Просто трябва да знаете дозата и състава на този инструмент. Тук и дексаметазонът е намерил приложение при котки. Изглежда, че се отнася до глюкокортикоиди, стероидни хормони, но те работят доста ефективно върху коне, крави, кучета и други домашни животни.

Дексаметазон за котки - индикации за употреба

Този ветеринарен лекар се използва в следните опасни случаи - когато има едематозни заболявания, алергии, шок, артрит, бурсит, интоксикации, тежък стрес.

Дексаметазон за котки

Когато обикновено се прилага шок, 1-1,5 ml от това лекарство на 1 kg от теглото на домашния любимец. За такова малко животно като котка, достатъчно интрамускулно от 0,1 ml до 1 ml от това лекарство. Ако лекарят се занимава с инфекция, това вещество се използва в комбинация с антибиотици. В аптеките се продават очни суспензии, хапчета, инжекции на дексаметазон. За котките е най-подходящ е последният вариант.

Дексаметазон за котки е отлично средство за лечение в случай, че други варианти не са подходящи, но е необходимо незабавно лечение. Особено се отнася до шокови състояния, алергии и отоци. Нежелателно е да се използва по време на бременност, хранене на бебета преди евентуална ваксинация или непосредствено след нея. Въведете този инструмент, ако опитен ветеринарен лекар, старите животни често страдат от хипертония, бъбречна недостатъчност и те имат кортикостероиди, които могат да причинят инсулт или друга реакция. Ако няма противопоказания, тогава можете да правите инжекции, обикновено продължителността на курса на лечение за домашна котка е до 7-8 дни.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 9 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: