Декоративен мъх | jayaessen.com

Декоративен мъх

декоративен мъх

В преследването на грандиозно озеленяване на обекта или апартамента, ние дори не обръщаме внимание на някои растения. Или те се използват рядко, или просто толкова дълго, колкото потенциалът им не е напълно разкрит от градинарите. Но ние често чуваме за използването на декоративен мъх. И има много видове, за да украсите личния ви парцел и стените на апартамента.

Вътрешен декоративен мъх

Когато казваме "украсяваме стените", имаме предвид стените без никакви резерви. Факт е, че този жив материал се корени практически при всякакви условия, при всякаква светлина и влажност. Така че декоративният мъх, който не се нуждае от специални грижи, напълно се стреми към ролята на боядисването върху стената.

И аз трябва да кажа, че това са нещата, които правят този непретенциозен материал. За първи път тя е била използвана от норвежки художници като алтернатива на обичайните панели или картини. Така нареченият еко-тенденцията в момента е на мода и почит от много дизайнери, а именно, живеещи зелена стена е в състояние да отрази напълно философията на тази тенденция. Сега вертикалните градини вече не са новост, постепенно придобиват по-голяма популярност.

За една стена в апартамент използва не е просто, и специални стабилизиран мъх. Няма нищо екзотично за това: стабилизирано само като синоним на консервирани. След покриване със специално решение, мъховете вече не се гние, няма опасност от появата на мухъл или бактерии. За такъв декор използвайте джага или мъх, той се закрепва към панели от MDF. Картината, размерът и всички други характеристики са определени и напълно персонализирани.

Живите панели от декоративен мъх могат просто да бъдат леко освежени с вода от пистолета, ако килимът започне да изсъхне. Няма нищо общо с това. В същото време тя е напълно безопасна за хора или животни. Но по очевидни причини е желателно тези снимки да висят по-високо от децата.

Декоративен мъх за градината

За да получите желания резултат, трябва да изберете правилния вид мъх за парцела на вашата градина. Има хиляди видове, но само няколко от тях се използват за декориране на градината. Ако трябва да украсите слънчево място и условията са ясно сухи, обърнете внимание на лена Kukushkin:

  • обикновеният има наситен зелен или тъмнозелен цвят, листата са люспести;
  • хвойна вече е изправена листа, тя е идеална за слънчеви места, обича суша;
  • косменият фоликул се различава в сиво-зелен и кафяв оттенък, ще се уталожи перфектно върху пясъчни почви и също така ще хареса сушата.

За такива райони можете да опитате да засадите папрат мъх, леукобриумът ще се уталожи. Всички тези мъхове се отличават със способността да образуват гъста козина, те са свободни и напълно понасят суша.

Това е съвсем различен въпрос, когато задачата е да вземете декоративен мъх за градината под сенчести и влажни петна. Тук поляната е фина или жива. Тези мъхове като сянка, много влага, отлично украсяват камъни или парцели близо до резервоари. И trichium вълнообразен ще украсяват краищата на водните тела, също е подходящ за декоративни ливади.

Декоративни цъфтящи мъхове

Декориране на алпийския хълм, каменни склонове или стъпала, дори покриви - всичко това активно се използва от ландшафтни дизайнери. Но особено ефективен вид е декоративен цъфтеж мъх.

Сред тях, филоксът от сублимата със сигурност ще ви зарадва не само с красив килим, но и с изобилен ярък цъфтеж. Сортовете са абсолютно всички чужди, тъй като не дават семена и е необходимо да бъдат импортирани. Но това по никакъв начин не засяга способността да се утаи и успешно да цъфти. Някои видове кукувичен мъх и полиа също цъфтят. Обаче би било по-правилно да се каже, че те не цъфтят, а се разпадат.

декоративен мъх декоративен мъх декоративен мъх
декоративен мъх декоративен мъх декоративен мъх
декоративен мъх декоративен мъх декоративен мъх
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

98 − = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: