Защо тялото се нуждае от селен? | jayaessen.com

Защо тялото се нуждае от селен?

за които тялото се нуждае от селен

Защото това, което организмът се нуждае от селен, не знае целия справедлив секс. Но този елемент е един от най-необходимите за здравето на жените и нормалния живот. Той е този, който участва в повечето метаболитни процеси в клетките и тъканите. Недостигът му може да доведе до изключително неприятни последици, но прекомерната наличност на елемент в тялото също е много опасна. Затова е важно да знаем не само за ползите от селен, но и за нормите и правилата за неговото администриране.

Какво е селен и какво е това за човека?

Селенът е ключово звено в много метаболитни вериги, неговите ползи не могат да бъдат подчертани, той наистина е жизненоважен елемент. В тялото тя изпълнява следните функции:

 • помага при разработването на ензими и хормони, необходими за нормалния живот;
 • има антиоксидантно действие върху клетките;
 • помага за укрепване на костите и зъбите;
 • подобрява репродуктивната функция;
 • укрепва имунната система;
 • помага да се забави процесът на естествено застаряване;
 • участва в образуването на антитела, които се борят с инфекциозни и настинки;
 • спира патогенните процеси в ДНК;
 • насърчава синтеза на нови здрави клетки;
 • има противогъбичен ефект;
 • защитава клетките от токсини и други вредни органични вещества;
 • укрепва сърцето и кръвоносните съдове.

Бъдете наясно с това, което се нуждае от селен в човешкото тяло, е много полезно за тези, които работят в опасни работят или живеят в индустриални зони, като този елемент предпазва от негативните ефекти от тежки метали и други подобни вещества.

Ако селен в организма липсва, тогава вътрешните органи започват да текат груб, човек се влошава цялостното здраве, проявява заболяване на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система, пикочно-половата система, черния дроб. Стабилната липса на това вещество може да доведе до катаракта, слепота, онкологията, безплодието.

Най-малко един ден човек трябва да получи до 70 микрограма селен, но не повече от 400 микрограма. Излишъкът на елемента също е изпълнен с негативни последици, включително нервни разстройства, кожни възпаления, загуба на коса и унищожаване на ноктите и зъбите.

Защо селенът е необходим в тялото на една жена?

Отделно внимание заслужава въпроса защо селенът се нуждае от жените. Първо, за да останете дълго време млади красиви, имайте еластична кожа, еластична блестяща коса, здрави нокти. Затова е по-добре да комбинирате приема на микроелемент с витамин Е. Ако добавите селен към шампоан, можете да забравите за пърхот за пърхот.

На второ място, селенът е необходим за бременни жени и кърмачки, в чиито организми се образува дефицит на този елемент. Трето, е необходимо да се запази тънка фигура без строги диети и прекомерно физическо усилие, тъй като този елемент регулира метаболизма и се бори с мастни депозити.

И ако не знаете защо имате нужда от селен за жена, трябва да имате предвид възможността му да стимулира сексуалната активност. Този елемент помага да останете привлекателни за партньора си и прави сексуалния живот ярък.

Правилният прием на селен

Важно е да разберете не само защо селенът се нуждае от тялото, но и как трябва да се консумира. Спечелете незаменим елемент от продуктите може да бъде най-вече той намери в бразилски ядки, свинско бъбрек, риба тон, сардини, семена, херинга, хляб, пълнозърнест брашно. Можете също така да приемате хранителни добавки със селен, което е по-удобно, тъй като няма опасност от грешна дозировка.

За какво е селенът?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 − 23 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: