Ябълките са добри и лоши | jayaessen.com

Ябълките са добри и лоши

ябълките са добри и лоши

За да се грижи за вашето здраве и тялото ви, не е нужно да харчите много пари. Често евтините инструменти, налични на ръка, са много по-ефективни от скъпите лекарства за марката. Правилното хранене може да спести много здравословни проблеми и излишни килограми.

В храната на всеки човек е необходимо да се включи продукт като ябълки. Ползите и вредите от ябълките са добре известни на нашето население, но те не влизат всеки ден в ежедневната диета. Червено и зелено, с мека плът и твърдо, сочно и не много, кисело и сладко - толкова разнообразие от сортови качества позволява на всеки да избере плод по свое желание и вкус. За тези, които не харесват пресни ябълки, можете да готвите изпечени ябълки, да изсушите, да направите салати с ябълки и десерти.

Ползи и вреди на пресни ябълки

Стойността на ябълките е в техния състав. Почти 80% от ябълките са вода. Останалите проценти попадат на фибри, органични киселини, въглехидрати.

Най-полезни са прясно прибрани ябълки. В тях концентрацията на хранителни вещества достига своя максимум. Когато използвате прясна ябълка, следните вещества влизат в тялото:

  • пектин - подобрява функционирането на червата, я почиства от токсини;
  • витамини: Е, група В, провитамин А и аскорбинова киселина;
  • минерали: калий, калций, магнезий, желязо, цинк, хлор, сяра, мед. Най-голямо количество желязо присъства, което отговаря за качеството на кръвта и калция, което е необходимо за опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система;
  • антиоксиданти, които пречат на окислителните процеси;
  • танини, имащи противовъзпалителен ефект при заболявания на пикочно-половата и сърдечно-съдовата система;
  • Танините предотвратяват утаяването на соли, което е добра превенция на уролитиазата.

Особено трябва да се каже за ползите и вредата от ябълките на празен стомах. Сутрешното ядене на ябълки ще се възползва от запек и ще помогне на тялото да се мери на работа. Използването на тези плодове на празен стомах обаче е неприемливо за гастрит с висока киселинност, улцерозни заболявания, холелитиаза.

Използването на ябълки на празен стомах за отслабване също е спорно. От една страна - ябълката има богат комплекс от хранителни вещества, които могат да заменят храненето. От друга страна - при много хора ябълката предизвиква апетит, тъй като дразни стените на стомаха с киселини. Да ядете ябълка на празен стомах или като лека закуска по време на хранене е възможно само за тези, които нямат такава характеристика на тялото.

Говорейки за ползите и вредите от ябълките, е невъзможно да не се засяга съдържанието на калориите на този плод. Този индикатор ще зависи от какъв вид ябълка и при какви условия е бил отглеждан. Средно червената ябълка има калорична стойност от 47 единици, а зелената - около 35 единици. Зелената ябълка се препоръчва за употреба по време на диети.

Ползите и вредите от червените ябълки

Сред диетолозите има мнение, че червените ябълки са по-малко полезни от зелените. Ябълките с червен цвят често са по-сладки и съдържат по-малко киселини, така че зелените ябълки са добри и лошиПлодът е за предпочитане за тези, които имат проблеми с стомашно-чревния тракт.

Ползи и вреди на зелените ябълки

Основното предимство на зелените ябълки е липсата на пигмент, което е отрицателна реакция за хората, които са склонни към алергии. Зелените ябълки могат да бъдат давани дори на малки деца. Второто важно предимство на такива ябълки е, че те съдържат повече желязо, затова е по-полезно за анемия.

Зелените ябълки действат като ензими, помагайки да се разграждат и усвояват тежката храна на тялото. Следователно, след гъста вечеря, зелена ябълка ще бъде добре дошла.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: